latinica  ћирилица
23/03/2023 |  10:10 ⇒ 10:10 | Autor: SRNA

Uletilović: Tražićemo pomoć Gradske uprave Banjaluka

Predsjednik banjalučkog Udruženja penzionera Zoran Uletilović izjavio je da je poskupljenje komunalnih usluga u ovom gradu dodatno opterećenje za penzionere i najavio da će od Gradske uprave tražiti jednokratnu pomoći za pripadnike ove populacije sa najnižim primanjima.
Zoran Uletilović - Foto: RTRS
Zoran UletilovićFoto: RTRS

Uletilović je rekao da su veće cijene vode, grijanja i odvoza smeća udar na kućni budžet svih penzionera, a naročito onih sa penzijom od 250 KM, pogotovo jer su poskupjeli i struja, kao i prehrambene namirnice.

- Očekivano je bilo da poskupe i komunalne usluge. Iako nije popularna mjera, mi tu ne možemo ništa trenutno. Uklapaćemo se u sistem i tražiti putem Republičkog udruženja penzionera i Vlade Republike Srpske da se radi na poboljšanju materijalnog položaja penzionera - naglasio je Uletilović za Srnu.

Skupština grada Banjaluka usvojila je na jučerašnjoj vanrednoj sjednici prijedloge odluka o poskupljenju cijena komunalnih usluga, u vezi sa zahtjevima koje su dostavila preduzeća Eko toplane, Vodovod i Čistoća.

Voda će biti skuplja za 12 odsto, prikupljanje i odvoz otpada za 24 odsto, a grijanje će Banjalučane koštati 19 odsto više.