latinica  ћирилица
23/03/2023 |  12:03 | Autor: Agencije

Meloun: Јokića prljavim, ružnim kritikama isključuju iz MVP trke (VIDEO)

Trener Denver nagetsa Majk Meloun kritikovao je pristup diskusijama vezanim za igrače koji zaslužuju MVP priznanje, ističući da se više gleda kako da se ostali kritikuju umjesto da se ističu pozitivne osobine nečijih favorita.
Majk Meloun (Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT, ilustracija) -
Majk Meloun (Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT, ilustracija)

Meloun je poslije pobjede Denvera nad Vašingtonom naglasio značaj osobina koje krase Nikolu Јokića i da se nije promijenio od prvog dana u NBA ligi.

- Ispravan, to je on. Uspjeh, slava i bogatstvo ga nisu promijenili, a ja sam s njim od prvog dana. To je rijetkost u NBA. Osvajate MVP nagrade, pobjeđujete na visokom nivou, potpisujete najveći ugovor u istoriji NBA, to mijenja mnoge ljude. Nikola je i dalje isti, skroman, nesebičan, stidljiv, ne voli centar pažnje - rekao je Meloun za "DŽokera", koji je ubacio 31 poen u "srpskoj noći" u glavnom gradu SAD.

DŽoel Embid je preuzeo od Јokića prvo mjesto među glavnim kandidatima na MVP priznanje. Trener Nagetsa je bio vrlo iskren na tu temu.

- U pogledu na prethodne dvije godine se dešava ružan zaokret u MVP diskusijama. To nervira mnogo ljudi, uključujući i njega. Postoji mnogo kandidata za tu nagradu: Embid, Dončić, Tejtum...Svi zaslužuju. Sada se dešava da se ne promoviše dobro kod jednog igrača, nego se blate ostali i to je smiješno. Podržavaj velike igrače, ne kritikuj ih. Razvijaj ih i ko god osvoji, lijepo po njega. To je ono što me nervira ove godine, postalo je gadno i ružno - izjavio je Meloun.