latinica  ћирилица
23/03/2023 |  12:48 ⇒ 13:09 | Autor: RTRS

Doboj: Otkriven 31 migrant; Oduzeta dva automobila, četiri vozača lišena slobode

Pripadnici Policijske uprave Doboj otkrili su 31 stranog državljanina bez identifikacionih dokumenata, saopšteno je iz ove uprave.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

U sinoćnjim pojačanim aktivnostima policije oduzet je automobil opel u naselju Bare, kojim je prije sticanja prava upravljalo lice iz Dervente čiji su inicijali V.V, a u kojem se nalazilo 11 stranih državljana bez identifikacionih dokumenata.

Za V.V. je utvrđeno da za kazne duguje 4.550 KM.

U Doboju je uhapšeno i lice iz ovog grada čiji su inicijali K.A, koje se oglušilo o naredbu policije da zaustavi automobil folksvagen, kojim je u više navrata naglo startovalo prema službenom vozilu u namjeri da ga udari. Kontrolom je u ovom automobilu zatečeno deset stranih državljana bez identifikacionih dokumenata.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da ovaj slučaj ima obilježje krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

Tokom kontrole automobila opel kojim je upravljalo lice iz Dervente čiji su inicijali N.B. pronađeno je deset stranih državljana bez identifikacionih dokumenata.

Iz policije navode da je u vezi sa pronalaskom 31 stranog državljanina obaviještena dobojska Terenska kancelarija Službe za poslove sa strancima.

U dobojskom naselju Bare oduzet je opel kojim je prije sticanja prava upravljalo lice iz Modriče čiji su inicijali D.P, koje ima dug za kazne od 4.680 KM.

Policija u Stanarima je uhapsila vozača iz ove opštine čiji su inicijali S.S. koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu od 2,25 promila. U Modriči je uhapšen pijani vozač iz ove opštine Đ.L. koji je ima 1,70 promila, a u Derventi vozač iz ovog grada D.T. sa 1,54 promila.