latinica  ћирилица
23/03/2023 |  13:13 ⇒ 13:14 | Autor: RTRS

Đurđević: Usvojen niz odluka u interesu grada

Skupština grada Bijeljina usvojila je danas svih 47 tačaka dnevnog reda koje su klubovi odbornika skupštinske većine analizirali i podržali na konsulatacijama prethodnih dana, rekao je predsjednik lokalne skupštine Aleksandar Đurđević.
Aleksandar Đurđević - Foto: RTRS
Aleksandar ĐurđevićFoto: RTRS

- Nadamo se da je ovo na neki način znak dobre volje i iskorak ka normalizaciji odnosa u gradu, jer smatram da dalja radikalizacija u bilo kojem smislu apsolutno nikom ništa neće donijeti dobro i da je našem narodu dosta podjela i sukoba", rekao je Đurđević.

On je dodao da je i u prethodnom periodu Skupština iz svoje nadležnosti usvajala sve što je bilo u interesu grada i najavio da će tako i nastaviti.

Kao najvažnije odluke naveo je davanje saglasnosti na privatizaciju 140 stanova u vlasništvu grada u izbjegličkom naselju "GTC", kao i prijedlog odluke o uspostavljanju i načinu funkcionisanja modela sufinansiranja mjera poboljšanja energetske efikasnosti u stambenom sektoru.

Prema njegovim riječima, usvojena je odluka o korištenju sredstava iz Kompenzacionog fonda kojim će još dva miliona KM doznačena iz ovog Fonda, odnosno Vlade Republike Srpske, biti uložena u semberska sela, na prijedloge savjeta mjesnih zajednica koji će odlučivati šta će se raditi u kom selu.

Đurđević je istakao i prijedlog programa dodjele bespovratnih sredstava za sufinansiranje kupovine seoske kuće sa okućnicom u Bijeljini, što je stavka koja je već uvrštena u budžet grada.

Predsjednik Skupštine grada rekao je da gradonačelnik i njegovi saradnici nisu prisustvovali sjednici, ali su juče bili na pripremnom sastanku i obrazložili sve tačke dnevnog reda