latinica  ћирилица
23/03/2023 |  14:15 | Autor: TANЈUG

Samardžić: Nisam nikada imao dilemu, Srbija je moja zemlja

Fudbaler Udinezea Lazar Samardžić izjavio je danas da nikada nije imao dilemu za koju reprezentaciju želi da nastupa.
Lazar Samardžić (Foto: EPA-EFE/GABRIELE MENIS, ilustracija) -
Lazar Samardžić (Foto: EPA-EFE/GABRIELE MENIS, ilustracija)

Samardžić (21) je rođen u Berlinu, a prošao je sve omladinske selekcije Njemačke.

Prihvatio je poziv selektora Dragana Stojkovića da u budućnosti nastupa za A tim Srbije.

- Nisam nikada imao dilemu. Srbija je moja zemlja i oduvijek sam maštao o tome da postanem dio našeg najboljeg nacionalnog tima. Poziv selektora Stojkovića smatram kao privilegiju, ali i veliku šansu u karijeri - rekao je on.

- Grupa u kojoj se nalaze Crna Gora, Mađarska, Bugarska i Litvanija, nije nimalo laka kao što neki misle. Moramo maksimalno ozbiljno da pristupimo svakoj utakmici i da na terenu dokažemo da imamo najkvalitetniju ekipu. Idemo korak po korak, bitno je da ove dvije utakmice riješimo u našu korist i poslije će sve biti lakše - izjavio je Samardžić za Mocartsport.

Dodaje vezni igrač Udinezea da je selektor Stojković napravio odličnu atmosferu u reprezentaciji.

- Tata mi je stalno pričao o Piksiju kao svom idolu i jednom od najboljih igrača na ovim prostorima. Sada sam mogao da se uvjerim da je sjajan trener i čovjek koji zna fudbal. Napravio je odličnu atmosferu u reprezentaciji i to se osjeća na svakom koraku. Trudiću se da opravdam njegovo povjerenje i da zaslužim mjesto standardnog člana naše reprezentacije. Tadić je moj ljubimac u reprezentaciji Srbije i jedva sam čekao da ga lično upoznam. Rekao mi je "sine, dobrodošao u reprezentaciju, sada si dio naše ekipe, družićemo se i zajedno pobjeđivati - izjavio je Samardžić.

Osvrnuo se novi reprezentativac i na uslove u kojima se selekcija sprema za naredne utakmice u kvalifikacijama.

- Oduševljen sam Sportskim centrom i uslovima koje imamo ovdje u Staroj Pazovi. Sve nam je na dohvat ruke, vjerujte mi da ovako nešto nema ni Njemačka. Što se tiče atmosfere u reprezentaciji, ona je na vrhunskom nivou. Funkcionišemo kao familija, iskusniji igrači pomažu mlađima i meni je kao novajliji znatno lakše da se uklopim i prihvatim zahtjeve nove sredine. Napredujem iz dana u dan kada je srpski jezik u pitanju. Ima vremena, tek sam počeo da igram za svoju zemlju - zaključio je Samardžić.