latinica  ћирилица
23/03/2023 |  15:32 ⇒ 16:46 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva sa predsjednikom GS UN: Dosljedno poštovanje Dejtona od suštinskog značaja

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarala je danas u Njujorku sa predsjednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Čabom Korošijem.
Cvijanović i Koroši (foto: instagram.com/zeljka.cvijanovic/) -
Cvijanović i Koroši (foto: instagram.com/zeljka.cvijanovic/)

Tokom sastanka održanog na marginama Konferencije "Voda za održivi razvoj", sagovornici su ukazali na značaj racionalnog upravljanja vodama i na neophodnost zajedničkog angažmana s ciljem obezbjeđivanja adekvatnih sanitarnih uslova i dovoljno pitke vode u cijelom svijetu. 

Na sastanku je razgovarano i o drugim globalnim temama i aktuelnim političkim prilikama u BiH i regionu.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH istakla je da je dosljedno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i ustavne pozicije različitih nivoa vlasti od suštinskog značaja za očuvanje političke i institucionalne stabilnosti u BiH.

Cvijanovićeva je izrazila opredijeljenost ka jačanju regionalne saradnje, te realizaciji zajedničkih projekata s ciljem bržeg ekonomskog razvoja i boljeg infrastrukturnog povezivanja u okviru regiona, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Kereši je zahvalio Cvijanovićevoj za odlučnu podršku akciji "Voda za održivi razvoj".

Kereši je na Tviteru naveo da cijeni doprinos BiH Konferenciji UN o srednjoročnom pregledu sprovođenja ciljeva akcije "Voda za održivi razvoj" za period 2018-2028. godine, kao i stalnu posvećenost poboljšanju pristupa i upravljanja resursom vode.

Cvijanovićeva je juče u Njujorku učestvovala na Konferenciji UN o srednjoročnom pregledu sprovođenja ciljeva akcije "Voda za održivi razvoj" za period 2018-2028. godine, te razgovarala sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom i sa predsjednikom Slovenije Natašom Pirc Musar.