latinica  ћирилица
23/03/2023 |  15:57 ⇒ 15:58 | Autor: RTRS

Pronađena opojna droga i oružje, uhapšeno jedno lice

U Istočnom Sarajevu policija je uhapsila lice čiji su inicijali A.B. iz Kantona Sarajevo zbog počinjenog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.
Rotacija - Foto: ilustracija
RotacijaFoto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Odjeljenje za organizovani kriminalitet i droge, juče su u pretresu dva stana u Spasovdanskoj ulici u Istočnom Sarajevu, koje koriste lica inicijala E.V. i A.B. iz Kantona Sarajevo su pronašli opojnu drogu i oružje.

Izvršenim pretresima pronađeno je i oduzeto ukupno 65,03 grama opojne droge marihuna, 259 grama opojne droge spid, dva pištolja, od kojih je jedan gasni pištolj, 11 komada metaka različitog kalibra i digitalna vaga za precizno mjerenje.

Pretresi su izvršeni na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo

Nakon dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo protiv lica E.V. biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, dok će protiv A.B. biti dostaljvnjen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.