latinica  ћирилица
23/03/2023 |  16:11 ⇒ 18:38 | Autor: RTRS

Voz udario muškarca u Prijedoru

Muškarac je poginuo nakon što ga je udarila lokomotiva u blizini putnog prelaza Topolik u Prijedoru, saopšteno je iz Željeznica Republike Srpske.
Pružni prelaz - Foto: RTRS
Pružni prelazFoto: RTRS

U saopštenju je navedeno da se nesreća dogodila u 11.37 časova, kada je "na muškarca koji se neovlašteno kretao prugom u blizini putnog prelaza naletjela dizel lokomotiva".

- Mašinovođa Željeznica Republike Srpske je vidjevši muškarca koji se kreće prugom, više puta davao zvučni signal, međutim tragedija se nije mogla izbjeći jer se muškarac nije sklanjao sa kolosijeka - navodi se u saopštenju.

Željeznice Republike Srpske izražavaju žaljenje i upućuju saučešće porodici stradalog.

Iz ove kompanije navode da su na lice mjesta izašli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, službe Hitne pomoći, Okružno javno tužilaštvo i Komisija Željeznica Republike Srpske.

Uviđaj je završen, a redovno saobraćanje vozova na pruzi Prijedor-Omarska uspostavljeno je u 14.59 časova.

Putni prelaz Topolik osiguran je saobraćajnim znakovima na putu i trouglom preglednosti.

Željeznice Republike Srpske ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbjedno nastave vožnju nakon prelaska pruge.

Iz ove kompanije navode da je danas u 11.00 časova između stanica Čelinac – Јošavka došlo do loma druge osovine na pružnom vozilu.

- Bezbjednost željezničkog saobraćaj ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, a željeznički saobraćaj na pruzi Čelinac-Јošavka zatvoren je dok traju radovi na otpremanju pružnog vozila - navodi se u saopštenju.