latinica  ћирилица
23/03/2023 |  17:18 ⇒ 17:36 | Autor: TANЈUG

Premijera filma "Munje opet!" 29. marta u Beogradu

Nastavak kultne domaće komedije "Munje" Radivoja Raše Andrića pod nazivom "Munje opet!" biće premijerno prikazan 29. marta u Beogradu, na sceni MTS Dvorane, najavila je autorska i glumačka ekipa danas u Lisabon Baru ove ustanove, nakon specijalne projekcije za medije.
Ekipa filma "Munje opet!" (Foto: Tanjug/ Rade Prelić) -
Ekipa filma "Munje opet!" (Foto: Tanjug/ Rade Prelić)

Reditelj Radivoje Raša Andrić kazao je da se trudi da ne razmišlja mnogo o publici i mogućoj visokoj gledanosti nastavka kultnog i antologijskog ostvarenja, jer bi se tada sigurno "smrzao" od straha i ne bi mu bilo prijatno, te ne bi ništa postigao sa samim filmom.

- Moje je bilo da se bavim onim što znam, a to je da pravim film, da pazim da priča teče kako treba, da ne bude mnogo dosadno, da se dešavaju dramski čvorovi tamo gdje treba da se odigraju, da se uvode novi likovi i da svaki od njih uđe na zanimljiv način. Ne smijem da razmišljam o publici, jer me to veoma plaši, kao i ideja da treba da uopšte snimam nastavak - istakao je Andrić i dodao da on nije nimalo očekivao da prvi dio "Munja" postane toliko uspješan kao akciona komedija iz 2001. godine.

On kaže da izvorni film nije snimao kao kultni, već kao običan projekat, bez ikakvih nadanja i očekivanja, a onda je film ispao ogroman hit.

- Nisam ga ja napravio kultnim, već ga je vrijeme i publika učinila takvim. E sada, taj strah da li ću uspjeti da ponovim uspjeh...Ovako ja razmišljam, "Munje!" su sasvim slučajno ispale toliko uspejšne. I sad mislim da nema šanse da se ponovo slučajno desi tolika sreća. Siguran sam da će biti onih hejtera koji će nas kritikovati da su znali da to neće biti isto kao prvi dio, a opet i onih fanova koji će biti veoma zadovoljni i reći "čovječe, ovo je stvarno dobro" - zaključio je Andrić.

Osim navedenih glumaca iz originala, od tada nas je na žalost napustio Nebojša Glogovac, a Zoran Cvijanović se ipak ne vraća svojoj ulozi Dede, koja je bila na poseban način urnebesna.

Zato je tu ponovo Maja Mandžuka, a igraju još i – Јelisaveta Seka Sablić, Dragan Marinković Maca, Miona Marković, Ivana Zečević, Marko Pavlović, Ivana Šćepanović, Bojan Veljković, Miloš Đorđević, Zlatija Ocokoljić, Nikola Vujović, Stojša Oljačić, kao i reper Ivan Ivanović Đus.

Autorska ekipa ostala je nepromijenjena, tako da je scenarista Srđan Anđelić isti, koji kaže da nije imao opterećenje oko ideje da li su možda zakasnili sa snimanjem nastavka filma, ali mu se čini da je reditelj bio time opterećen.

- Mi smo se trudili da napravimo što zabavniji film, da prije svega i nama bude vedar, jer smatramo da nam je danas to potrebno. Mislim da nismo zakasnili, ovo je odličan termin, jer kad je to onako naraslo u nama, onda se i desilo - rekao je Anđelić i otkrio da je poslije originalnog ostvarenja, postojala ideja da se od "Munja" stvara čitav serijal od pet nastavaka.