latinica  ћирилица
23/03/2023 |  18:54 ⇒ 19:00 | Autor: SRNA

Vulić: U britanskoj i američkoj ambasadi rade instruisani Bošnjaci iz SDA

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da u ambasadama Velike Britanije i SAD u BiH rade instalirani Bošnjaci iz SDA, instruisani za sprovođenje politika ka ostvarivanju cilja iz "Islamske deklaracije", a to je centralizovana/islamska BiH.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

Vulićeva smatra da je najpravičnije prekinuti komunikaciju sa njima, jer do sada nije postojala srpska strana priče, već isključivo i samo bošnjačka.

- Zaposleni u britanskoj i američkoj ambasadi u BiH svojski se trude da Republici Srpskoj oduzmu pravo na zemlju, vodu, vazduh i na kraju pravo na nacionalno opredjeljenje - ukazala je Vulićeva.

Ona je istakla da Republika Srpska ima svoja prava, ovlaštenja i granice, definisane Dejtonskim mirovnim sporazumom.

- Neka se u centralama ovih zemalja zapitaju da li je demokratski, da li je ljudski i da li je humano u 21. vijeku sprovoditi torturu i iživljavanje nad srpskim narodom? Od predstavnika ovih ambasada srpski narod nije ništa dobro, niti pohvalno doživio. Samo sankcije, psihološka mučenja i prijetnje - ukazala je Vulićeva.

Vlada Republike Srpska usvojila je danas Informaciju o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog antidejtonskog djelovanja.

"Vlada Srpske konstatuje da je Srpska prisiljena prekinuti saradnju sa diplomatama obje ambasade, te u vezi s tim traži od institucija, predstavnika Srpske u zajedničkim institucijama na nivou BiH, organa lokalne samouprave u Republici Srpskoj, kao i drugih javnih organa da ne sarađuju sa ambasadama SAD i Velike Britanije", saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.