latinica  ћирилица
23/03/2023 |  19:12 ⇒ 20:29 | Autor: SRNA

Stojičić: Važno je njegovati lik i djelo Branka Ćopića

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić prisustvovala je večeras u Osnovnoj školi "Branko Ćopić" u Banjaluci kulturno-umjetničkom programu u čast pisca čije ime nosi ova jedna od najvećih škola u gradu, gdje je istakla da je važno njegovati lik i djelo ovog pisca.
Priredba u čast Branka Ćopića - Foto: SRNA
Priredba u čast Branka ĆopićaFoto: SRNA

- Ovo je uređena škola, dobro organizovana, koja je prethodnih godina sanirana tako da djeca imaju dobre uslove za rad. Vlada Republike Srpske uradila je i restauraciju kuće Branka Ćopića u Hašanima, sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i uz sredstva Vlade Srbije - rekla je Stojičićeva novinarima.

Direktor škole Branka Špirić istakla je da ovu školu pohaća 919 učenika raspoređenih u 37 odjeljenja i da svake godine krajem marta obilježavaju dan na sjećanje slavnog pisca.

- Trudimo se da organizujemo ovaj dan uz bogat kulturno-umjetnički program. Drago nam je što možemo da podržimo inicijativu resornog ministarstva koja je usmjerena na domaće stvaralaštvo i zavičajne pisce - istakla je Špirićeva.

Manifestaciji u Osnovnoj školi "Branko Ćopić" u Banjaluci prisustvovali su brojni učenici, nastavnici, roditelji i drugi gosti.

Branko Ćopić rođen je u Hašanima ispod Grmeča, a život tragično završio u Beogradu 26. marta 1984. godine. Pisao je poeziju, pripovjetke i romane, a proslavio se pričama za djecu i mlade, koje je pisao uz dozu humora koja ga je karakterisala.