latinica  ћирилица
23/03/2023 |  21:47 | Autor: SRNA

Borac na penale bolji od Sutjeske

Fudbaleri banjalučkog Borca savladali su večeras u Foči domaću Sutjesku boljim izvođenjem penala, ukupnim rezultatom 9:8 i plasirali se u četvrtfinale Kupa "Dr Milan Јelić" u kojem će igrati protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva.
Sutjeska - Borac - Foto: SRNA
Sutjeska - BoracFoto: SRNA

U prelijepoj fudbalskoj atmosferi, igrači domaćeg prvoligaša Srpske pružili su odličan otpor premijerligašu BiH, koji je imao više sreće u penal lutriji.

Sutjeska je povela početkom drugog poluvremena golom Bojana Mihajlovića, a desetak minuta kasnije na 1:1 izjednačio je Јovo Lukić.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao, pa su penali morali da odluče putnika u narednu rundu takmičenja.

Izvodilo se deset serija, Borac je promašio dva, a domaćin tri penala.

Proslavili su se golman Borca Bojan Pavlović i mladi Milijan Kovačević, sedamnaestogodišnji momak koji je postigao odlučujući pogodak i to u svom debiju za prvi tim Banjalučana.

Pored njih dvojice, utakmicu će posebno pamtiti i kapiten Sutjeske Nikola Mojović, kojem je ovo bio jubilarni 250. nastup za tim iz Foče.

Uoči početka meča, njemu je dres sa brojem 250 uručio nekadašnji fudbaler Sutjeske Ante Šimović.

Utakmica u Foči, koju je sa tribina pratio veliki broj gledalaca, imala je i dobrotvorni karakter, jer je prihod od ulaznica namijenjen za izgradnju spomen-krsta poginulim srpskim borcima fočanskog naselja Prevrać.

Veliki doprinos dobrotvornoj akciji dao je i klub iz Banjaluke, koji je kupio 200 ulaznica.