latinica  ћирилица
24/03/2023 |  07:56 ⇒ 13:57 | Autor: RTRS

Završni dan četvrtog Samita energetske budućnosti

Samit energetike "SET Trebinje 2023" završava se danas, kada je predviđeno da budu održana još tri panela i doneseni zaključci.
Samit energetike Trebinje (Foto: setrebinje.com) -
Samit energetike Trebinje (Foto: setrebinje.com)

Treći, završni dan Samita biće otvoren u panelom "Regionalni pristup snabdijevanja energentima /gas, nafta, ugalj/ u vrijeme energetske krize sa osvrtom na proces dekarbonizacije u regiji". Potom slijedi panel "Razvoj elektromobilnosti u regiji" i panel "Uticaj redovnog održavanja na pogonsku pouzdanost rada termoenergetskih i hidroenergetskih postrojenja".

Predstavljanje zaključaka samita je predviđeno na konferenciji za novinare od 16.00 do 16.30 časova.

Samit energetske budućnosti "SET Trebinje 2023" otvorio je u srijedu predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a na skupu se, između ostalih, obratio i ministar inostranih poslova Mađarske Peter Sijarto.

Samit, za koji se prijavilo 720 učesnika, održava se pod sloganom "Energetska stabilnost Balkana", a organizuju ga "Elektroprivreda Republike Srpske", grad Trebinje i preduzeće "SET Trebinje".

Održava se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.