latinica  ћирилица
24/03/2023 |  08:29 ⇒ 15:21 | Autor: RTRS

Dodik: Prva bomba koja je pala na Srbiju eksplodirala je u svakom srpskom srcu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je prva bomba koja je 24. marta prije 24 godine pala na Srbiju eksplodirala u svakom srpskom srcu gdje god da se našlo.
Milorad Dodik (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs) -
Milorad Dodik (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs)

- Milica Rakić, trogodišnja djevojčica iz Beograda, ubijena je na noši, u svojoj kući, prilikom NATO bombardovanja Srbije. Ona nije jedina žrtva tog suludog pohoda najmoćnijeg vojnog saveza tog vremena na jednu suverenu državu - naveo je Dodik.

On je podsjetio da je na današnji dan prije 24 godine počela vojna intervencija NATO-a na Srbiju bez odobrenja Savjeta bezbjednosti UN.

- NATO je pokrenuo vazdušne udare jer Srbija nije htjela da se odrekne 15 odsto svoje teritorije, iako su navodili drugačije razloge za intervenciju - naglasio je Dodik na Tviteru.

On je istakao da za zločine tokom vojne intervencije NATO-a na Srbiju niko nikada nije odgovarao, iako je utvrđeno da je tokom intervencije NATO koristio i osiromašeni uranijum.

- Iako je 24. marta prva bomba pala na Srbiju, eksplodirala je u svakom srpskom srcu gdje god da se našlo. S tugom se sjećamo svake žrtve i svakog razaranja u toj bezumnoj intervenciji, kao i svih žrtava NATO bombardovanja u Republici Srpskoj - rekao je Dodik.

Na današnji dan navršile su se 24 godine od početka agresije NATO-a na SR Јugoslaviju u kojoj je tokom 78 dana bombardovanja ubijeno 2.500 ljudi, među kojima najmanje 79 djece, dok je upotreba zabranjene municije sa osiromašenim uranijumom izazvala teške posljedice po zdravlje stanovništva, a cijela zemlja pretrpjela strašna razaranja.