latinica  ћирилица
24/03/2023 |  10:48 ⇒ 13:24 | Autor: RTRS

Požari u Banjaluci, gorjele dvije garaže i auto; Uhapšen osumnjičeni (FOTO)

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, lišili su danas slobode lice inicijala Z.Č. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.
Zapaljeno auto (Foto: Vatrogasno-spasilačka brigada Banjaluka) -
Zapaljeno auto (Foto: Vatrogasno-spasilačka brigada Banjaluka)

- Nadležnoj policijskoj stanici, 23. marta 2023. godine oko 21.15 časova, oštećeno lice prijavilo je da je neposredno prije prijave dok se nalazilo u kući, čulo eksploziju, te da u dvorištu njegove porodične kuće u Banjaluci zapaljeno njegovo putničko vozilo "folksvagen" -ističe se u saopštenju.

Policijski službenici su izašli na lice mjesta i potvrdili navode prijave, kao i pripadnici vatrogasne brigade Grada Banjaluka su lokalizovali požar.

Policijski službenici su izašli na teren, te su operativnim radom došli do saznanja da se sa krivičnim djelom paljenje automobila može dovesti lice Z.Č. iz Banjaluke.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a u toku je kriminalistička obrada lica Z.Č.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o navedenom krivičnom djelu, te da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.