latinica  ћирилица
24/03/2023 |  13:23 ⇒ 20:16 | Autor: SRNA

Dodik: Bećirović ne treba da brine o Republici Srpskoj (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović nije biran na teritoriji Republike Srpske, te da ne zna šta on ima sa odlukama koje donosi Republika Srpska.
Milorad Dodik (Foto: instagram.com/mdodik.official) -
Milorad Dodik (Foto: instagram.com/mdodik.official)

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Bećirovića da se Vlada Srpske, kako kaže, "neovlašteno miješa u spoljnu politiku BiH i da donosi tragikomične odluke o prekidu odnosa sa diplomatama SAD i Velike Britanije u BiH", Dodik je odgovorio da Bećirović ne bi trebalo da brine za Republiku Srpsku i da ima dio FBiH gdje je biran, pa neka tamo radi šta misli da treba.

- Mene može zvati kako želi ako mu to snižava nivo frustdacija, ali Republiku Srpsku ne može tretirati kako želi, niti govoriti u njeno ime - rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske je istakao da jedino političko zlo koje je snašlo BiH jeste upravo unitarizam koji u temeljima ima politički islam, a koji podstiču SAD i Velika Britanija i ko god da je biran od muslimana ima obavezu da se ponaša u skladu sa tim, pa tako i Bećirović.

- Republika Srpska ne može nikada pristati na takav koncept BiH i ne bi trebalo da taj koncept ima podršku civilizovanog svijeta. Republika Srpska je nastala 9. januara 1992. godine i kao strana ušla je u pregovore u Dejtonu tako da raspadom dejtonske BiH ostaju konstituenti od kojih je 1995. i sastavljena - poručio je Dodik.