latinica  ћирилица
24/03/2023 |  14:00 ⇒ 14:00 | Autor: SRNA

Đokić: Srbi gotovo četvrt vijeka trpe posljedice NATO zločina

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je da Srbi i dalje osjeća nesagledive posljedice zločina koji su prije 24 godine NATO snage počinile na teritoriji SR Јugoslavije.
Petar Đokić - Foto: RTRS
Petar ĐokićFoto: RTRS

On je naveo da je današnji datum jedan od najtužnijih u novijoj srpskoj istoriji, jer su se tada prije 24 godine na Saveznu Republiku Јugoslaviju, nevini narod i infrastrukturu zemlje sručile bezumne količine teškog naoružanja.

- Opravdanja za bombardovanje cijele zemlje, ubistva hiljada civila, napada na bolnice, stambene zgrade, televizije, mostove, nije bilo tada, a nema ga ni sada - rekao je Đokić, koji je i ministar energetike i rudarstva Srpske.

On je naveo da je operacija "Račak" na Kosovu i Metohiji bila manipualacija bez presedana koja je osmišljena i ostvarena pod međunarodnim uticajem i iskorišćena kao povod za nelegalan napad NATO snaga na SR Јugoslaviju sa teškom posljedicom, a to je direktno ubistvo 2.500 ljudi, saopšteno je iz Socijalističke partije.

Danas se navršavaju 24 godine od početka agresije NATO-a na SR Јugoslaviju u kojoj je tokom 78 dana bombardovanja ubijeno 2.500 ljudi, među kojima najmanje 79 djece, dok je upotreba zabranjene municije sa osiromašenim uranijumom izazvala teške posljedice po zdravlje stanovništva, a cijela zemlja pretrpjela strašna razaranja.