mtel
latinica  ћирилица
24/03/2023 |  14:12 ⇒ 20:29 | Autor: RTRS

Obilježen Dan opštine Prnjavor (VIDEO)

Povodom Dana opštine, u Prnjavoru koji je juče i zvanično dobio status grada, održana je svečana sjednica i položeni su vijenci i služen parastos za 626 poginulih boraca u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Obilježen Dan opštine Prnjavor - Foto: SRNA
Obilježen Dan opštine PrnjavorFoto: SRNA

Dobijanjem statusa grada u ovoj lokalnoj zajednici se nadaju bržem razvoju privrede i većem broju kapitalnih investicija.

Prošle godine Prnjavor je uložio sedam miliona za investicije. Radna će, kažu, biti i ova godina. Vodosnabdijevanje seoskih područja, obnova dijela gradskih ulica, renoviranje stare zgrade opštine, izgradnja kina, neki su od planiranih projekata.

- Što se tiče investicija u prviredi, nekih pet ili šest većih privrednih subjekata koji su kupili zemlju u poslovnoj zoni u tekućoj godini krenuće sa realizacijom tih investicija - rekao je načelnik opštine Darko Tomaš.

U infrastrukturne projekte u Prnjavoru u posljednih šest godina uloženo je više od 27 miliona maraka.

- Ne više od dvije trećine investicija koje smo realizovali na području opštine jesu podrška i pomoć viših niova vlasti. Mmislim da smo mi u Prnjavoru dobru saradnju sa predsjednikom Republike, predsjednikom Vlade Republike Srpske zaista iskoristili - dodao je Tomaš.

Skupština opštine Prnjavor proglasila je 2001. godine 24. mart za Dan opštine kao sjećanje na taj dan 1992. godine, kada su jedinice Opštinskog štaba Teritorijalne odbrane zauzele položaje na Motajici i spriječile prodor neprijateljskih formacija iz pravca Dervente prema Prnjavoru i banjalučkoj regiji.