latinica  ћирилица
24/03/2023 |  15:57 ⇒ 17:10 | Autor: RTRS

Čubrilović sa predstavnicima Svjetske banke: Nastavak strateških infrastrukturnih projekata

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i predstavnici Svjetske banke su tokom današnjeg razgovora u Banjaluci izrazili opredjeljenje za nastavak realizacije strateških infrastrukturnih projekata koji se realizuju uz podršku Svjetske banke.
Ministar Čubrilović sa predstavnicima Svjetske banke - Foto: Ustupljena fotografija
Ministar Čubrilović sa predstavnicima Svjetske bankeFoto: Ustupljena fotografija

Predstavnici Svjetske banke informisali su ministra Čubrilovića o Programu bezbjednog i održivog saobraćaja, čiji je cilj bezbjedniji i održiviji transport u regionu Zapadnog Balkana.

Na sastanku je razgovarano o zajedničkim infrastrukturnim projektima Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske i Svjetske banke u oblasti drumskog i željezničkog saobraćaja, unapređenju bezbjednosti saobraćaja, regionalne mreže puteva i urbane mobilnosti, kao i budućim projektima u oblastima lokalne infrastrukture.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je da je jedan od prioriteta i najvažnijih infrastrukturnih projekata izgradnja magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje.

Sagovornici su izrazili opredjeljenje za nastavak implementacije strateških infrastrukturnih projekata, koji se provode uz podršku Svjetske banke. Ministar Čubrilović i predstavnici Svjetske banke ocijenili su da je saradnja resornog ministarstva i Svjetske banke na izuzetno visokom nivou, uz uvjerenje da će uspješna saradnja biti nastavljena i u budućnosti - navedeno je u saopštenju.