mtel
latinica  ћирилица
24/03/2023 |  16:55 ⇒ 26/03/2023 | 10:15 | Autor: SRNA

Čović o prekidu komunikacije sa diplomatama: Svako ima pravo donositi odluke za sebe

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru povodom odluke Vlade Republike Srpske o prekidu komunikacije sa američkim i britanskim diplomatama u BiH - da svako ima pravo donositi odluke za sebe.
Dragan Čović - Foto: RTRS
Dragan ČovićFoto: RTRS

- To je jasan stav jedne institucije ili jednog pojedinca. Svako ima pravo donositi takve odluke za sebe - rekao je Čović.

Prema njegovim riječima, takve odluke ne umanjuju kapacitet BiH da sarađuju sa svim institucijama i akreditovanim u BiH bez obzira šta je od integracionih procesa danas prioritet.

- Mi ćemo nastaviti dalje. Јa lično imam pravo reći da ne želim sa nekim raditi - naveo je Čović na konferenciji za novinare u Mostaru.

Čović je rekao da je lider SNSD-a Milorad Dodik partner na nivou Savjeta ministara i da će saradnja biti nastavljena kako bi Savjet ministara i zakonodavna vlast što bolje funkcionisali.

- Sa nama je potpisao dokumente i mi ćemo nastaviti raditi kako bi Savjet ministara i zakonodavna vlast što bolje funkcionisali. Imamo puno planova i dogovorili smo da će iduće sedmice imati zajednički sastanak sa predstavnicima stranaka koje predvodi SNSD i sa strankama ova dva bloka koji su ovdje da bi pokušali otkloniti prepreke koje su nam na putu i da bi Savjet ministara i parlament BiH još uspješnije funkcionisali - naveo je Čović, odgovarajući na pitanje novinara da li je danas realno da Kristijan Šmit smijeni predsjednika Srpske Dodika.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić rekao je da se nada da su vlasti u Republici Srpskoj svjesne težine svoje odluke u vezi sa diplomatama, ali da ta odluka nema težinu kada riječ o BiH.

- Mi ćemo dodatno integrisati aktivnost. Savjet ministara je ubacio u petu brzinu i radi - rekao je Nikšić.