latinica  ћирилица
24/03/2023 |  19:19 ⇒ 22:37 | Autor: RTRS

Vučić: Prije 24 godine je umrlo savremeno međunarodno pravo (FOTO/VIDEO)

24 je godina prošlo od kada je počela agresija na SRЈ. Večeras nas u Somboru ima poslije 24 godina ubjedljivo najviše, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom Dana sjećanja na stradale u NATO agresiji koji se obilježava u Somboru.
Aleksandar Vučić - Foto:
Aleksandar VučićFoto:

- To govori nešto loše i nešto dobro. I upravo zbog toga sam odlučio da večeras ne čitam lijepo sročene i pripremljene govore, prvi put kada vam se obraćam na ovaj važan dan, već želim da govorim iz srca i ono što mislim i da ne dozvolim da me emocije u potpunosti savladaju i time nanesem neku štetu našem narodu i našoj zemlji. Prije 24 godine konačno je umrlo savremeno međunarodno pravo - kazao je Vučić.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Kaže da to zvuči, kao nevažna birokratska rečenica.

- Ali, nije. To je mnogo više od toga. Od tada, ništa više što se u svijetu događa, ne može da bude gore od onoga što su oni učinili Јugoslaviji, koja je kriva samo zato što je željela da bude svoja na svome, da bude slobodna, slobodarska i kao takva nije se dopadala onima koji su 89 srušili poredak i izgradili onaj u kome se samo oni pitaju za sve. Uspjeli su da rasture mnogo veće zemlje, i SSSR, onda su nastavili sa Јugoslavijom - rekao je Vučić.