latinica  ћирилица
25/03/2023 |  18:09 ⇒ 20:18 | Autor: RTRS

Održana "trka u kamenu"; Žerajić i Boškovićeva pobjednici (VIDEO)

Oko 250 učesnika svih generacija iz nekoliko zemalja odmjerilo je snagu u tradicionalnoj "Trebinje vertikal - trke u kamenu". Pred njima je bio izazov da se iz grada popnu na 1.224 metra visok vrh planine Leoatar za što kraće vrijeme.
Trka u kamenu - Foto: RTRS
Trka u kamenuFoto: RTRS

Pred start trke istezanje, zagrijavanje, posljednje pripreme. Јer, trejl trka na Leotar jedna je od težih, kažu svi koji su imali priliku da se oprobaju u ovakvim takmičenjima , i to zbog činjenice da vas najteži uspon očekuje u završnici.

- Ovo je sjajna trka i veliki izazov - kaže Јelena Јovović iz Gacka.

Ove godine snagu, brzinu i spretnost odmjerili su učesnici iz nekoliko zemalja Evrope, ali titule prvaka su odnijeli stari šampioni: Dejan Žerajić u muškoj i Miluša Bošković u ženskoj kategoriji .

- Za ovakve trke se pripremam tako što prilagodim trening terenu na kome će biti održana trka. Sada se pripremam za Evropsko prvenstvo na Prokletijama u ultra trčanju - istakao je Žerajić.

Boškovićeva, koja je pobjednica trke u ženskoj konkurenciji, rekla je da peti put učestvuje u ovoj trci i peti put pobjeđuje.

- Sve je proteklo u najboljem redu. Trka je označena, mapirana i organizovana na visokom nivou - navela je Boškovićeva.

Prvi u kategoriji 50+ bio je Trebinjac Nebojša Pejanović. Prva nagrada meću ženama u kategoriji iznad 50 godina otišla je u Francusku, ali i Trebinjka Nada Ilić nije imala veliki zaostatak. Iako ima 64 godine, kaže svake sedmice dva-tri puta se penje na Leotar.

Ove godine trka se bodovala i za Evropsko prvenstvo u skaj-raningu u Crnoj Gori.

Predsjednik Planinarskog društva "Vučji zub" Igor Škero izrazio je zadovoljstvo današnjom trkom i rekao da je u njoj učestvovalo oko 250 takmičara iz regiona.

A kako sportisti uvijek prednjače i među humanitarcima, trka je dijelom imala i humanitarni karakter , pa su prikupljena sredstva za liječenje Miloša Božovića i Magdalene Vlaški iz Istočnog Sarajeva.