latinica  ћирилица
25/03/2023 |  20:21 ⇒ 21:38 | Autor: SRNA

Načelnik Broda ugostio Milanovića uoči 31. godine od zločina nad Srbima u Sijekovcu

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić iz SDS-a ugostio je danas hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića u brodskom zaseoku Močila, dan uoči obilježavanja 31 godine od zločina nad srpskim civilima u Sijekovcu koji su počinile regularne oružane snage Hrvatske i paravojne muslimansko-hrvatske jedinice iz BiH.
Zoran Vidić ugostio Milanovića - Foto: SRNA
Zoran Vidić ugostio MilanovićaFoto: SRNA

Vidić je dva sata razgovarao sa Milanovićem zaseoku Močila i to samo 500 metara od kuće Milje Zečević iz Sijekovca, kojoj su 26. marta 1992. godine na kućnom pragu ubijeni sinovi Milan, Vaso, Petar i suprug Јovan.

Milanović je danas boravio u Derventi na okupljanju pripadnika 103. brigade Hrvatskog vijeća odbrane koju je odlikovao, što je naišlo na brojne osude u Republici Srpskoj, a SDS i PDP su za sve optužili vlasti Republike Srpske.

O sastanku načelnika Broda i hrvatskog predsjednika u blizini kuće majke heroja i mjesta srpskog pokolja iz SDS-a i PDP-a za sada se nisu oglasili.

U Sijekovcu će sutra biti obilježeno 31 godina od zločina nad srpskim civilima u ovom selu koji su počinile oružane snage iz Hrvatske i paravojne muslimansko-hrvatske jedinice iz BiH.