latinica  ћирилица
26/03/2023 |  09:10 | Autor: Agencije

NBA: Јokić nastavlja sjajnu seriju, Bogdanović odličan u pobjedi Atlante (VIDEO)

Denver je deklasirao Milvoki sa 129:106, a ponovo ih je u efikasnosti predvodio Nikola Јokić koji je u zasjenak bacio i Јanisa Adetokumba u suparničkom timu.
Nikola Јokić (Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO, ilustracija) -
Nikola Јokić (Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO, ilustracija)

Svojevrsni derbi Zapadne i Istočne konferencije NBA lige sjajnom igrom obilježio je Nikola Јokić ostvarivši novi dvostruki učinak sa 31 postignutim poenom uz 11 asistencija, uz šest skokova i malo mu je nedostajalo za novi tripl-dabl.

Јokić je sinoć postigao i novi lični rekord od 12.000 postignutih ligaških poena u NBA ligi.

Na drugoj strani Јanis Adetokumbo je imao isti broj poena i četiri asistencije. Najbliži njihovom učinku bio je DŽamal Mari sa 26 poena, devet asistencija i šest skokova.

Milvoki jedan od najboljih timova lige uspijevao je da pruži relativno ravnopravan otpor do posljednje četvrtine kada su domaćini potpuno preuzeli inicijativu i meč vodili do sigurne pobjede.

Utakmicu je obilježilo i sjajno zakucavanje DŽefa Grina na početku četvrte četvrtine koje je, po mnogima, jedno od najboljih u čitavoj sezoni.

Denver do kraja marta očekuju mečevi sa Filadelfijom i Nju Orleansom kod kuće, odnosno ukupno osam utakmica do starta plej-ofa.

Na svom terenu sigurna je bila i Atlanta, nadigravši Indijanu sa 143:130, a svoj doprinos pobjedi dobrom igrom dao je i srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović.

On za Atlantu postigao devet poena uz četiri skoka i jednu asistenciju.

Atlanta je do veoma važne pobjede došla odličnom timskom igrom a gosti su samo u drugoj četvrtini uspjeli da pruže ravnopravan otpor i na kratko preuzmu vođstvo.

Poslije ove pobjede trenutno su u zoni plej-ina i imaju četiri pobjede manje od Majamija koji drži posljednje mjesto koje direktno vodi u plej-of, a na drugoj strani Indijana ovim porazom gubi korak za ekipama koje su u plej-inu.

Rezultati NBA utakmica

Atlanta - Indijana 143:130

Majami - Bruklin 100:129

Denver - Milvoki 129:106

Finiks - Filadelfija 125:105

Sakramento - Јuta 121:113

LA Klipers - Nju Orleans 110:131