latinica  ћирилица
26/03/2023 |  18:51 ⇒ 27/03/2023 | 10:16 | Autor: B92

Piksi: Očekujem sve najbolje u Podgorici; Mitrović: Uvijek idemo na pobjedu (FOTO)

Selektor fudbalske reperezntacije Srbije Dragan Stojković Piksi rekao je da ne postoje nepoznanice između njegovog i tima Crne Gore.
Dragan Stojković Piksi (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg) -
Dragan Stojković Piksi (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg)

Fudbaleri Srbije u ponedjeljak od 20.45 igraju protiv Crne Gore u Podgorici drugi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj naredne godine.

Oba tima su kvalifikacije počeli pobjedama, Srbija je bila bolja od Litvanije, a Crna Gora od Bugraske.

- Što se Crne Gore tiče ne postoje tajne među nama. Znamo čime raspolažu, ispratili smo prvi meč i pobjedu važnu za njih. Znam da nema Јankovića koji je povrijeđen i odličan je igrač. Što se ostalih tiče, poznajemo sve, da im ne nabrajam imena. Јedino sam se uplašio kad sam vidio Savićević u timu, pomislio sam da se nije Dejo vratio, kako bismo onda. Sreća, to je mlađi Savićević. To je dobra i mlada ekipa koja ne smije da se potcijeni. To su osjetili i Holanđani, mnogo ih cijenim, mnogo je dobrih igrača i analiza koja smo imali će nam dati smjernice - rekao je Stojković na konferenciji za medije.

Srbija će definitivno igrati bez Filipa Kostića.

- Loša vijest za nas, juče je napustio tim. Radi se o upali Ahilove tetive. Nije bilo potrebe da rizikujemo i odluka je bila da se vrati u klub. Neće biti u kombinaciji za igru - rekao je Piksi.

FS Crne Gore apelovao je na navijače da navijaju u sportskim granicama, a Stojković vjeruje da će u Podgorici biti sjajan ambijent.

- Očekujem odličnu atmosferu i pun stadion, ove utakmice imaju veliku važnost. Od mog tima uvijek očekujem da bude najbolji i osvaja bodove. U ponedjeljak nam se pruža poslije prve prepreke druga prilika da stignemo do važnih bodova, očekujem uzbudljiv meč, takmičarski i vjerujem da moji momci mogu da iznesu teret. Očekujem sve najbolje - poručio je Piksi.

Stojković nije želio da otkrije startnu postavu za predstojeći meč.

- To ćete vidjeti sutra. Poslije današnjeg treninga će biti dosta jasnije, a ja ću donijeti odluke koje su u interesu tima kada je taktika u pitanju i te se odluke donose uvijek hladne glave. Postoji nekoliko opcija i drago mi je zbog toga. Onaj sastav koji bude istrčao smatraću da je najspremniji što se mog tima tiče i timske igre. I ne treba zaboraviti da sada imamo pet izmjena, što daje dovoljno prostora i vremena da povlačite neke poteze u odnosu na rezultat i dešavanja na terenu.

Podatak da Srbija nije ostvarila dva trijumfa na startu u posljednjih pet kvalifikacionih ciklusa iznenadio je Dragana Stojkovića.

- Nisam znao to. Sada ćemo pokušati da srušimo tu tradiciju. Ne brine me previše niti obraćam pažnju na to. Znamo šta nam je cilj i da su bodovi važni i da nose istu težinu. Došli smo da se nadigravamo i da pokušamo kroz naš cilj da tako bude. Ne zaboravimo da protivnik želi isto to. Ponavljam, sve ćemo učiniti da utakmicu riješimo u svoju korist, ali neće biti lako. Ko tako misli, u velikom je problemu. Svjesni smo odgovornosti, težine i važnosti svake utakmice. To je ono što vidim u mojim igračima, taj mentalitet koji nas je krasio kroz ove dvije godine. To dovoljno pokazuje da smo na dobrom putu da možemo da igramo dobro, atraktivno, kvalitetno i da pobjeđujemo. Sa te strane se ništa neće mijenjati u odnosu na protivnika. Uvijek se trudimo da budemo dominantni i kontrolišemo igru. Igra veznog reda nam mnogo znači, ali su i ostali elementi važni, napad i odbrana. Podređeni smo timskoj igri, nema egoizma, bitno je da nastavimo sa našom igrom, da držimo kontrolu igre i tražimo svoju šansu kroz kvalitet i grešku protivnika - poručio je Piksi.

Stojković je govorio i o svom dolasku u Podgorici, istakavši da se u glavnom gradu Crne Gore osjeća prijatno.

- Kao i uvijek, prvi put sam došao u ovoj ulozi. Sreo sam mnogo prijatelja, poznanika, dočekalo nas je lijepo vrijeme i sa te strane ugođaj je predivan. Sa Dejanom Savićevićem sam se čuo i prije nekoliko dana i danas. Pričali smo o fudbalu i svemu. I o tome da je stari hotel Crna Gora promijenio ime u Hilton. Meni se ono prvo ime više sviđa - poručio je Dragan Stojković.

Mitrović: Imamo poštovanje prema Crnoj Gori, ali mi uvijek idemo na pobjedu

Srpski fudbalski reprezentativac Aleksandar Mitrović izjavio je danas da ima poštovanje za crnogorsku selekciju, ali je dodao da će njegov tim ići na pobjedu u Podgorici.

- Osjećam se dobro, poslije četiri godine ovdje. Bila je to lijepa utakmica, prava atmosfera. Nadamo se da će i sutra biti dobar rezultat, ako ponovo dam gol biće perfektno. Vežu me svakako lijepa sjećanja. Nadam se da će i u ponedjeljak biti tako - rekao je Mitrović.

On je istakao da je Crna Gora kvalitetan tim.

- Imaju dobar kostur, koji je dugo na okupu. Predvode ih Stevan Јovetić i Stefan Savić, ali tu je još mnogo dobrih igrača. Pobjeda u Bugarskoj im je dala vjetar u leđa i sigurno da će željeti novi uspjeh. Imamo poštovanje, ali mi idemo uvijek na pobjedu. Nadam se spektaklu, dobroj utakmici i atmosferi i pobedi - dodao je srpski fudbaler.