latinica  ћирилица
27/03/2023 |  07:08 ⇒ 08:05 | Autor: RTS

Orlovi u Podgorici traže novu pobjedu u kvalifikacijama za EP

Fudbalska reprezentacija Srbije u Podgorici igra protiv Crne Gore drugi meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
Srbija - Litvanija (Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ) -
Srbija - Litvanija (Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ)

Orlovi su u premijernom meču u Grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine bez većih poteškoća savladala Litvaniju 2:0 i upisala prve bodove.

Sada slijedi duel sa Crnom Gorom, koja je mnogo ozbiljnija ekipa od prvog protivnika, što je i dokazala pobjedom u Sofiji protiv Bugarske.

Selektor Dragan Stojković Piksi rekao je pred meč da ne postoje tajne između dvije ekipe, kao i da će njegovi momci u Podgorici ići na pobjedu.

Crna Gora, od samostalnosti, nikada nije učestvovala na nekom velikom takmičenju, ali to ne znači da ne poseduje kvalitet da se nadigrava sa najboljim evropskim selekcijama.

Najveće zvijezde tima su svakako nekadašnji fudbaleri Partizana, Stefan Savić i Stevan Јovetić, ali selektor Miodrag Radulović može da računa na još nekolicinu kvalitetnih fudbalera.

Srbija nije učestvovala na Evropskom prvenstvu još od 2000. godine, pa je odlazak u Njemačku prioritet za selektora Piksija i njegovu ekipu.

Pobjeda nad Crnom Gorom dala bi i dodatnu dozu samopouzdanja orlovima pred nastavak kvalifikacija u junu, kada se igraju mečevi sa Bugarskom i Mađarskom.

Dvije reprezentacije sastale su se u Ligi nacija 2018. godine, a oba puta slavila je Srbija – 2:0 u gostima i 2.1 u Beogradu.

Utakmica počinje od 20.45 časova.