latinica  ћирилица
27/03/2023 |  07:48 | Autor: SRNA

Pale: Humanitarno veče za pomoć u liječenju Miloša Božovića

Na Palama će danas biti održano humanitarno veče za pomoć u liječenju Miloša Božovića, nekadašnjeg golmana juniorske ekipe Fudbalskog kluba "Slavija" koji je na utakmici 2014. godine doživio tešku povredu glave.
Miloš Božović (Foto: Fejsbuk) -
Miloš Božović (Foto: Fejsbuk)

Humanitarno veče "Zajedno za Miloša" biće održano u Kulturno-sportskom centru Pale, a učesnici će muzikom, pjesmom, igrom, filmom i knjigom podržati njegovo dalje liječenje, saopšteno je iz ovog centra.

Na humanitarnoj večeri učestvovaće Kulturno-umjetničko društvo "Mladost" Pale, Guslarsko društvo "Starina Novak", Kamerni hor, Studentsko pozorište, Muzički ansambl, grupa "Bitanga i prinčevi".

Učestvovaće i učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje, te kafe "Iks-el", a kutije za dobrovoljne priloge biće postavljene u holu Kulturnog centra.

Humanitarno veče, koje počinje u 19.00 časova, organizuju Kulturno-sportski centar Pale, Kinoteka Republike Srpske, Narodna biblioteka Pale i Pravoslavano humanitarno udruženje "Sveti Sava".

U Republici Srpskoj je aktivan i humanitarni broj 1412 za nastavak liječenja Miloša Božovića iz Istočne Ilidže, koji bi trebalo ponovo da bude operisan u Rusiji.

Akcija će trajati do 31. marta, a pozivom na broj zainteresovani doniraju jednu KM za nastavak Miloševog liječenja u Rusiji, za koje je potrebno oko 120.000 evra.

Božović je u julu prošle godine bio na liječenju u klinici u Moskvi. Prema izjavama njegove porodice, pojavila se mogućnost liječenja matičnim ćelijama i ukupan proces liječenja, prema programu ljekara ruske klinike, trebalo bi da traje do dvije godine.

Novčana sredstva moguće je uplatiti i na tekući račun broj 562-012-815-030-2396 NLB banka ili uplatom na IBAN broj, BA3956201281150302590, primalac Aleksandar /Sreta/ Božović, akademika Petra Mandića 48, 71123.