latinica  ћирилица
27/03/2023 |  08:59 ⇒ 09:08 | Autor: RTS

Bogdanović odličan u porazu Atlante od Minesote, efikasan povratak DŽa Moranta (VIDEO)

Košarkaši Minesote nadigrali su Atlantu sa 123:119 na gostovanju, a do pobjede ih je predvodio DŽa Morant koji se ponovo vratio u startnu postavu. Na drugoj strani, domaćinima nisu mnogo od pomoći bile ni odlične igre Tre Јanga i Bogdana Bogdanovića.
Bogdan Bogdanović (Foto: ilustracija/EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS) -
Bogdan Bogdanović (Foto: ilustracija/EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS)

Poslije brojnih problema koje je izazvao svojim neprikladnim ponašanjem i suspenzija, na teren se vrlo uspješnpo vratio DŽa Morant i predvodio Memfis do šeste uzastopne pobjede.

Morant je ubacio 27 poena uz tri skoka i šest asistencija, a pratio ga je Dezmond Bejn sa 25 poena i pet asistencija, za slavlje kojim su došli na samo tri pobjede do Denvera, prvoplasitanog na Zapadu.

Na drugoj strani u timu domaćina Tre Јang je bio najefikasniji igrač meča sa 28 postignutih poena i 10 asistencija.

Odlično su ga pratili Klint Kapela sa 18 poena, 16 skokova i četiri rampe i Bogdan Bogdanović sa 10 poena uz po dva skoka i asistencije ali je sve to bilo nedovoljno da izbjegnu poraz.

Na gostovanju je slavila i Minesota nadigravši Golden Stejt sa 99:96, a predvodio ih je Naz Rid sa 23 poena i šest skokova.

Eudi Gober je postigao 10 poena uz 18 skokova, Karl-Entoni Tauns dao je 14 poena uz dve važne trojke u finišu, a Entoni Edvards je dodao 12 poena.

Na drugoj strani Stef Kari je, u finišu meča, iz teške pozicije promašio trojku za produžetak, a utakmicu je završio sa 20 poena uz šest skokova i devet asistencija, dok je najefikasniji bio DŽordan Pul sa 27 poena. Drejmond Grin je dodao 12 poena uz sedam skokova i pet asistencija.

Boston Seltiksi deklasirali su San Antonio sa 137:93 iako u timu nije bilo DŽejsona Tejtuma. Najefikasniji je bio DŽejlen Braun sa 41 poenom, Malkolm Brogdon dodao je 20, a Derik Vajt 19 poena.

Klivlend je pobijedio Hjuston sa 108:91, uz 24 poena DŽereta Alena i 22 Donovana Mičela, a na drugoj strani je DŽejlen Grin ubacio 30 poena. Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Bruklin Netsima nije pomogla ni fantastična partija Mikela Bridžesa, koji je dao 44 poena, ali je Orlando slavio sa 119:106. Do pobjede ih je predvodio tandem Kola Entonija sa 21 poenom i Franca Vagnera sa 19 poena uz 10 skokova i šest asistencija.