latinica  ћирилица
27/03/2023 |  12:01 ⇒ 12:23 | Autor: RTRS

IRB: Promovisan novi proizvod - softver; Prikupljaće javne pozive donatora u BiH i evropskih pristupnih fondova

U Investiciono-razvojnoj banci promovisan je novi proizvod - softver koji će prikupljati sve javne pozive donatora u BiH i evropskih pristupnih fondova.
Sastanak u IRB - Foto: RTRS
Sastanak u IRBFoto: RTRS

Baza podataka nalaziće se na sajtu IRB-a, pa će zainteresovani na jednom mjestu naći sve što ih zanima.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković je ocijenio da je softver za prikupljanje javnih poziva velika pomoć za privrednike i lokalne samouprave koji su zainteresovani za dobijanje određenih sredstava.

- Na sajtu se nalazi baza podataka u kojoj pravno lice, lokalna samouprava, komunalno preduzeće treba samo da se registruju. Mi prikupljamo pozive i dostavljamo shodno djelatnosti koju ko obavlja i zajedno sa njima pišemo aplikaciju i projekte u cilju da bi što više donatorskih sredstava povukli u Srpsku i da bi naši privrednici i lokalne samouprave imali više novca na raspolaganju, a to utiče i na razvoj Srpske - rekao je vršilac dužnosti direktora IRB-a Dražen Vrhovac.

On je dodao da je IRB, zajedno sa Vladom Srpske, proteklih godina nizom mjera spasio domaću privredu, te da intenzivno u inostranstvu promoviše mogućnosti ulaganja u Srpsku.