latinica  ћирилица
27/03/2023 |  22:01 ⇒ 28/03/2023 | 10:47 | Autor: RTRS

Drugi ugao: Odlukom da prekine saradnju sa ambasadama SAD i Britanije, Vlada stala u odbranu Srpske (VIDEO)

Odlukom da prekine saradnju sa ambasadama Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije u BiH, Vlada je stala u odbranu Republike Srpske, donošenja po nju štetnih odluka, poput prenosa nadležnosti i otimanja imovine. Poručili su ovo u emisiji Drugi ugao predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nenad Stevandić i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Sanja Vulić.
Drugi ugao - Foto: RTRS
Drugi ugaoFoto: RTRS

Delegat SDS-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Želimir Nešković stava je da odluka Vlade o prekidu saradnje sa američkom i britanskom ambasadom u BiH, Republiku Srpsku vodi ka izolaciji.

- Bojim se da idemo putem izolacije. Mislim da bi bilo dobro da Srpska u svojim diplomatskim odnosima prati našu bratsku Srbiju. Ni daleko veće i jače ekonomije ne mogu sebi priuštiti prekid diplomatskih odnosa sa dvije tako snažne države kao što su SAD i Velika Britanija - smatra Nešković.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić ističe da se moraju redefinisati odnosi.

- Cvijanović i Dodik su pod sankcijama i Amerike i Velike Britanije. Takođe, treba podsjetiti na podršku koju je visokom predstavniku upućivao američki ambasador vezano za nadležnosti nad imovinom u Srpskoj, što nije posao nijednog ambasadora, čak ni visokog predstavnika. Na kraju treba podsjetiti i za podršku koju je dobio Kavazović koji je pominjao oružje i na neki način bio rodonačelnik nove priče u ratu. To je otišlo u anticivilizacijsku nedemokratsku formu. Ovo je poziv zemljama i SAD i Britaniji da se redefinišu ti odnosi kako bismo imali njihove predstavnike sa kojima bismo mogli da razgovaramo - istakao je Stevandić.

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Sanja Vulić naglasila je da nije prekinuta saradnja sa državama.

- Mi smo prekinuli saradnju sa ambasadama i ambasadorima. Mi ne bježimo od saradnje sa ovim zemljama, ali bježimo od lažnih ambasadora kojima upravljaju zaposleni u Sarajevu u ambasadama, to su mahom Bošnjaci instalirani od strane SDA i oni njima kreiraju i sadržaje odluka i pamet koja je isključivo protiv Srba. Ukoliko dođe do prenosa nadležnosti i oni budu vladali nama, mi smo prazna ljuštura i nemamo smisla za dalje postojanje i djelovanje - navela je Vulićeva.