latinica  ћирилица
28/03/2023 |  08:08 ⇒ 10:45 | Autor: RTRS

Dobrosavljević: Očekuje se pobjeda Milatovića u drugom krugu (VIDEO)

Politički analitičar Vladimir Dobrosavljević rekao je za RTRS da se u drugom krugu predsjedničkih izbora u Crnoj Gori očekuje pobjeda lidera Pokreta Evropa sad Јakova Milatovića ukoliko glasačko tijelo, koje podržava pobjedničku većinu parlamentarnih izbora iz 2018. godine, ostane homogeno i disciplinovano.
Јakov Milatović (Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC, ilustracija) -
Јakov Milatović (Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC, ilustracija)

Dobrosavljević je naveo da je prvi krug izbora pokazao da se biračko tijelo stabilizovalo u proporciji 60:40.

- Otprilike 40 odsto građana još uvijek podržava snage režima Mila Đukanovića, dok oko 60 odsto teži ka snagama koje su činile pobjednički većinu na parlamentarnim izborima. Kada se saberu svi glasovi za druge, to je oko 200.000 glasova dok potencijal Đukanovića sa svim partnerima ne prelazi 130.000 - rekao je on.

Kada je riječ o parlamentarnim izborima, raspisanim za 11. jun ove godine, Dobrosavljević je rekao da se očekuje dalji rast podrške Pokretu Evropa sad.

- Evidentan je nalet Pokreta Evropa sad, koji je duplirao snagu, a ulazak lidera ovog pokreta u drugi krug predsjedničkih izbora donosi dalji rast. Njihovi budući saveznici, demokrate i URA, bilježe pad, dok je DF pred izazovom kako očuvati i popraviti rejting - naveo je Dobrosavljević.