latinica  ћирилица
28/03/2023 |  12:09 | Autor: Agencije

Tadić: Volio bih da se obje ekipe plasiraju na EP

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić izjavio je nakon utakmice sa Crnom Gorom da je najbitnije da je ostvarena pobjeda u meču drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Dušan Tadić (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, ilustracija) -
Dušan Tadić (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, ilustracija)

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Crnu Goru u Podgorici sa 2:0 (0:0) u utakmici drugog kola G grupe kvalifikacija za EURO 2024. godine.

- Dosta teška utakmica, znali smo da je Crna Gora borbena ekipa. Kompaktno su se branili, nije nam bilo lako da ih probijemo. Opasni su preko kontra napada, što smo mogli vidjeti. Mogli su da nas ugroze zbog naših grešaka. Najbitnije da smo pobijedili. Znali smo da treba da čuvamo loptu i da će momenat doći. Јa bih iskreno volio da se obje ekipe plasiraju na EP - izjavio je Tadić.

Vezni fudbaler reprezentacije Srbije Sergej Milinković - Savić istakao je da je ekipa srećna što nastavak kvalifikacija u junu čeka na prvom mjestu.

- Planirali smo ovo kad smo se okupili u Staroj Pazovi. Srećni smo jer smo pobijedili obje utakmice i što čekamo utakmice u junu na prvom mjestu. Prvo poluvrijeme nismo dobro igrali, u drugom smo više imali loptu i kretali se drugačije. Pravili smo novi prostor u sredini i time došli do golova - izjavio je Milinković - Savić.

Fudbaler Porta Marko Grujić konstatovao je da je potrebno analizirati greške iz prvog poluvremena utakmice sa Crnom Gorom.

- Nismo otvorili meč kako smo prvobitno zamislili. Imali smo poteškoća u igri i za to je zaslužna ekipa Crne Gore koja je sjajno otvorila meč. Ovdje su velike reprezentacije imale dosta problema. Važno je da smo sačuvali našu mrežu i da smo uzeli tri boda. Nismo oduševili igrom ali treba analizirati greške i spremiti se za utakmicu sa Bugarskom. Imponuje što sam dio prvih 11 igrača i trudiću se da opravdam povjerenje selektora - izjavio je Grujić.