latinica  ћирилица
28/03/2023 |  12:14 ⇒ 12:15 | Autor: SRNA

Mazalica: Svi da poštuju odluku Vlade Republike Srpske

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica smatra da svi koji su dio vladinih institucija treba da poštuju odluku Vlade Srpske o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog antidejtonskog djelovanja i ističe da američka administracija nikada nije propustila priliku da radi protiv Republike Srpske.
Srđan Mazalica - Foto: RTRS
Srđan MazalicaFoto: RTRS

- Američka administracija je od 1995. godine na ovamo radila šta je mogla i nikada nije propustila priliku da radi protiv Republike Srpske, njenih ustavnih nadležnosti i naših nacionalnih interesa - rekao je Mazalica.

Komentarišući sastanak američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija sa načelnikom Istočne Ilidže Marinkom Božovićem /SDS/, Mazalica je naveo da načelnici opština nisu direktno podređeni Vladi Republike Srpske, ali da bi trebalo da uvaže odluku ove institucije Srpske jer je motiv za tu mjeru antidejtonsko djelovanje američke administracije.

On je istakao da je ovdje jasno riječ o pritisku na direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Dragana Stankovića zato što je knjižio imovinu na osnovu zakona koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske.

- Božović kao načelnik opštine trebalo bi bar ovo da prepozna. I ako ima neslaganja sa Vladom Republike Srpske ili nekim drugim ljudima iz SNSD-a trebalo bi da shvati da je djelovanje američke administracije ogoljeno upravo ovim postupkom i svrstavanjem na stranu neustavnih odluka Ustavnog suda BiH - naglasio je Mazalica.

Američki ambasador u BiH Majkl Marfi sastao se sa načelnikom Istočne Ilidža Marinkom Božovićem /SDS/ sa kojim je razgovarao o njegovom ekonomskom programu i kako SAD mogu podržati razvoj Istočne Ilidže.

Vlada Republike Srpska usvojila je u četvrtak, 23. marta, Informaciju o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog antidejtonskog djelovanja.