latinica  ћирилица
28/03/2023 |  12:53 ⇒ 14:50 | Autor: RTRS

Dodik: Procesuirati i kazniti napadače na povratničku porodicu u Višegradu (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik osudio je napad na Ajšu i Fadila Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada, poručivši da svi oni koji ljudima čine zlo zaslužuju da budu procesuirani i najstrože kažnjeni.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Zalažem se za to. Žao mi je što se to desilo. Mislim da to nije primjereno ovom vremenu i trenutku - rekao je Dodik u Banjaluci.

Policija iz Višegrada uhapsila je 24. marta muškarca iz ovog mjesta čiji su inicijali B.P. osumnjičenog za razbojništvo nad supružnicima Memišević. Uhapšeni je pušten nakon isteka 24 časa, s obzirom na to da nadležno Tužilaštvo u Istočnom Sarajevu nije predložilo mjeru pritvora jer, kako su ocijenili "nisu ispunjeni zakonski razlozi".

U Policijskoj upravi Foča, kako su naveli, nastavljaju rad na ovom predmetu, istakavši da ne mogu ulaziti u odluke Tužilaštva.

Dodali su da lice B.P. ostaje glavni osumnjičeni za krivično djelo razbojništvo i da se protiv njega i dalje preduzimaju istražne mjere i radnje, a u narednom periodu biće urađeno vještačenje dokaza.