latinica  ћирилица
28/03/2023 |  13:33 ⇒ 17:56 | Autor: RTRS

Zoran Vidić se izvinio zbog susreta sa Zoranom Milanovićem (VIDEO)

Žao mi je što sam bilo koga doveo u situaciju da pomisli bilo šta ružno, i o Brodu i o Opštinskom odboru Srpske demokratske stranke u Brodu i o meni lično. Moje izvinjenje što sam se doveo u takvu situaciju da neko i pomisli da sam imao bilo kakve loše namjere, istakao je načelnik opštine Brod Zoran Vidić, na današnjoj konferenciji za novinare, komentarišućiu svoj susret sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem.
Zoran Vidić, načelnik Broda - Foto: Ustupljena fotografija
Zoran Vidić, načelnik BrodaFoto: Ustupljena fotografija

- Moja krivica jeste što nisam predvidio na najbolji način posjetu Zorana Milanovića ali smatram da su za to bile zadužene druge institucije jer to nije posao načelnika jedne opštine već je naš posao da svoju opštinu predstavimo na najbolji način - poručio je Vidić.

Vidić je rekao da je ovo izvinjenje njegova obaveza i prema Srpskoj demokratskoj stranci.

- Predsjednik Milan Miličević i članovi Predsjedniptva SDS Đorđe Milićević i Јovica Radulović sinoć su informisali OO SDS Brod kakav je uticaj u javnosti izazvala medijska prezentacija cijelog događaja - poručio je Vidić.

On kaže da se čitav događaj desio tako da je bio pozvan kao gost u jednu katoličku župu u Brodu gdje je kao gost bio i Zoran Milanović.

- Iz pristojnosti sam se odazvao, ne znajući šta se taj dan dešava u Derventi. Nevjerovatno mi je da bilo koji državnik dođe na teritoriju bilo koje zemlje da dijeli odlikovanja tuđoj vojsci. Na skupu sam se ponašao kao i svi drugi gosti kojih je bilo 50-ak. Posle toga, prezentovano je medijima da sam ja dočekao predsjednika Hrvatske koji je odlikovao hrvatske brigada što ne podržavam i osuđujem. Moj djed je poginuo u prošlom ratu a otac i stričevi su mi svi bili pripadnici Vojske Republike Srpske - kazao je Vidić.

Kaže da kad se ova posjeta stavi u kontekst pokolja u Sijekovcu, jasno je kakva se medijska slika može napraviti od toga.