latinica  ћирилица
28/03/2023 |  13:48 | Autor: B92

Mesi: Bilo je vrijeme

Kapiten reprezentacije Argentine Lionel Mesi rekao je da je trijumfom na SP u Kataru osvojio sve što je mogao.
Lionel Mesi i njegova statua (Foto: EPA-EFE/Ruben Pena) -
Lionel Mesi i njegova statua (Foto: EPA-EFE/Ruben Pena)

On je dodao da je bilo vrijeme da neka južnoamerička selekcija ponovo postane svjetski šampion.

Na ceremoniji "Noć zvijezda" koja je noćas održana u Asunsionu, u sjedištu Јužnoameričke fudbalske kofederacije, proslavljena je svjetska titula koju je Argentina osvojila u decembru u Kataru, a u Fudbalskom muzeju Conmebol otkrivena je statua Mesija u prirodnoj veličini.

Statua će btii postavljena pored statua koje su ranije dobile legende svjetskog fudbala Pele i Dijego Maradona.

- Bilo je vrijeme da jedan južnoamerički tim ponovo postane svjetski šampion - rekao je Mesi u prisustvu 25 igrača svoje reprezentacije koji su emotivno doživjeli proslavu.

- To je ono što mi je nedostajalo. Ispunjen sam. Uspio sam da osvojim sve što može u fudbalu. Zahvalan sam saigračima na ovom divnom poklonu koji su mi dali. Sada moram da iskoristim prednosti i bez obzira na sve, ostanem fudbaler - rekao je Mesi, koji je do sada igrao na pet svjetskih prvenstava.

Predsjednik  Conbebol Alehandro Dominges uručio je Mesiju repliku trofeja Svjetskog prvenstva i štap, koji predstavlja "vođu i vodiča svjetskog fudbala". Takođe, Mesi je dobio i repliku trofeja Finalisima osvojenog protiv evropskog prvaka Italije.

Minijaturne replike trofeja sa Mundijala ali i Kupa Amerike 2021. godine dobili su i selektor Lionel Skaloni i ostali reprezentativci.

U video snimku koji je stvorila vještačka inteligencija, emitovanog na svečanosti, Pele i Maradona su govorili o izuzetnim Mesijevim talentima.

- Pored sve te naklonosti koju dobijamo, mi još nismo svjesni šta znači biti svjetski prvak - dodao je Mesi.