latinica  ћирилица
28/03/2023 |  14:09 ⇒ 14:52 | Autor: RTRS

Dodik: Protiv sadržaja koje pripadnici LGBT populacije propagiraju (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas aktivistima LGBT grupacije treba zabraniti pristup da propagiraju takve stvari u školama u Srpskoj.
Milorad Dodik - Foto:
Milorad DodikFoto:

Dodik je rekao da je cilj i da se iz udžbenika izbace svi mogući sadržaji te vrste i da se pokuša pronaći način kako to regulisati kroz društvene mreže.

- Smatram da to zagađuje javni prostor i društveni život i da to treba eliminisati - rekao je Dodik u Banjaluci i dodao da ostaje protiv sadržaja koje pripadnici LGBT grupacije propagiraju, ali da nije protiv njih samih.

Dodik je naveo da su pripadnici LGBT zajednice slobodni da u svom privatnom životu upražnjavaju šta hoće, ali da je on protiv propagande i projekata kojima, kako je rekao, idu da to sve nametnu kao obavezu u ukupnom javnom diskursu.

On je rekao da pripadnici LGBT zajednice imaju pravo da žive svoj život i u tom smislu budu zaštićeni, ali ne i da drugima nameću svoje vrijednosti.

- Ovo je naš način života i ja to pokušavam da zaštitim - poručio je Dodik i dodao da je protiv moogućnosti usvajanja djece u istopolnim brakovima.