latinica  ћирилица
28/03/2023 |  14:23 | Autor: SRNA

Evropska oznaka kvaliteta Festivalu pozorišta za djecu

Međunarodni festival pozorišta za djecu, koji već 22 godine organizuje Dječije pozorište Republike Srpske u Banjaluci, dobio je na Svjetski dan pozorišta evropsku oznaku kvaliteta "Eufinder".
Banjaluka: Dječije pozorište (foto:djecijepozoristers.ba) -
Banjaluka: Dječije pozorište (foto:djecijepozoristers.ba)

Iz ove ustanove kulture su saopštili da se ovim festival pridružio najboljim evropskim festivalima i postao član evropske festivalske porodice "EFA".

U saopštenju se navodi da je festival juče dobio ovu prestižnu oznaku EFFE /Evropa za festivale – festivali za Evropu/ za 2022-2023. godinu, koja predstavlja izvrsnost i nudi međunarodno priznanje jedinstvenosti određenog festivala širom Evrope.

Ova oznaka izdvaja festivale koji bez obzira na širinu oblasti kojom se bave ili veličinu festivala, nose poseban kvalitet i preporučuje ih Evropska komisija i EFA u poslovnom, kulturnom, finansijskom i turističkom smislu.

EFFE oznaka je etiketa za kvalitet, kreativnost, inovativnost i savremenost koju je osnovala Evropska festivalska asocijacija /EFA/ i dodjeljuje se samo najboljim festivalima.

Priznanje banjalučkom Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu, potpisala je Katrin Deventer u ime druženje generalnih sekretara Asocijacije Evropskih festivala, koju podržavaju Evropska komisija i parlament.