latinica  ћирилица
28/03/2023 |  14:40 ⇒ 16:24 | Autor: RTRS

Državljanin Srbije u bjekstvu nakon brojnih krađa u Banjaluci (FOTO)

Policija Republike Srpske traga za državljaninom Srbije D.R. koji se dovodi u vezu sa 34 krađe izvršene na području Banjaluke od 1. januara do 5. marta ove godine.
Policija Srpske - Foto: RTRS
Policija SrpskeFoto: RTRS

Iz Policijske uprava Banjaluka saopšteno je da su policijski službenici ove uprave podnijeli danas banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv lica D.R. iz Srbije zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo 34 krivična djela teška krađa.

- U okviru akcije "Silver", a koja je usmjerena na sprečavanje i otkrivanje imovinskih krivičnih djela, policijski službenici su došli do saznanja da se lice D.R. može dovesti u vezu sa izvršenjem 34 krivična djela teška krađa izvršena na području Grada Banjaluka u vremenskom periodu od 1.1. do 5.3.2023. godine. Lice D.R. se sumnjiči da je uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata nasilo ulazilo u unutrašnjost porodičnih kuća i stanova na području Banjaluke, a potom vršilo premetačinu, pronalazilo i otuđilo novac i razne vrijedne predmete - navodi se u saopštenju.

Ustupljena fotografija

Dodaje se da je ovim krivičnim djelima pričinjena materijalna šteta od oko 160.000 KM.

U saopštenju se navodi da je na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva, izvršen pretres stana i drugih prostorija u Banjaluci, kao i putničkog vozila opel koje je D.R. koristio, te da je pronađen 91 predmet koji je uz potvrdu privremeno oduzet (zlatni i srebrni nakit, ručni satovi, mobilni telefoni, vatreno oružje, odjevni predmeti), a koji se može dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutih krivičnih djela.

Ustupljena fotografija

Dodaje se da policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje u cilju pronalaska D.R. koje se nalazi u bjekstvu.

Ustupljena fotografija