latinica  ћирилица
28/03/2023 |  14:56 ⇒ 20:30 | Autor: RTRS

U srijedu razvedravanje sa više sunčanih intervala

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u srijedu se, nakon oblačnog i hladnog jutra, očekuje razvedravanje sa više sunčanih intervala, uz dnevnu temperaturu vazduha do 15 stepeni Celzijusovih.

Јutro će biti umjereno oblačno i hladno uz slab mraz, a oko rijeka i po kotlinama ponegdje je moguća magla, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana će doći do razvedravanja sa više sunčanih perioda, na jugu pretežno sunčano, dok se u večernjim časovima očekuje novo naoblačenje sa zapada.

Јutarnja temperatura vazduha biće od minus četiri do nula, na jugu do tri, u višim predjelima od minus osam, a dnevna od devet do 15, u višim krajevima od tri stepena Celzijusova.

Duvaće slab do umjeren vjetar, južnog i jugozapadnog smjera, saopšteno je iz federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerana u 14.00 časova: Bjelašnica minus 11, Čemerno i Han Pijesak minus jedan, Gacko, Kalinovik i Sokolac jedan, Nevesinje i Bugojno četiri, Foča, Mrkonjić Grad, Rudo, Šipovo i Drvar pet, Bileća, Livno i Sarajevo šest, Višegrad, Zvornik, Gradačac, Tuzla i Zenica sedam, Ribnik, Srbac, Bijeljina, Doboj, Trebinje, Banjaluka i Široki Brijeg devet, Prijedor, Bihać, Sanski Most i Stolac 10, Mostar 11 i Neum 12 stepeni Celzijusovih.