latinica  ћирилица
28/03/2023 |  15:21 ⇒ 15:24 | Autor: RTRS

Ruski jezik u 52 osnovne i 39 srednjih škola

Ministarka prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske Željka Stojičić razgovarala je danas sa zamjenikom ambasadora Ruske Federacije u BiH Andrejem Morozovim i sa prvim sekretarom za naučnu, obrazovnu i kulturnu saradnju u Ambasadi Ruske Federacije u BiH Јurijem Pičuginom, saopšteno je iz ovog Ministarstva.
Sastanak (Foto: Vlada Srpske) -
Sastanak (Foto: Vlada Srpske)

Na sastanku je razgovarano o nastavku uspješne saradnje Republike Srpske i Ruske Federacije u oblasti obrazovanja i kulture.

Tokom sastanka, Željka Stojičićeva je, između ostalog, naglasila da učenici imaju priliku da izučavaju ruski jezik u 52 osnovne škole i 39 srednjih škola širom Republike Srpske, navodi se u saopštenju.

Konstatovano je da je uspostavljena značajna saradnja i u oblasti kulture i da je kao jedan od konkretnih rezultata saradnje narodnih pozorišta Srpske i Ruske Federacije bio organizovan program za mlade menadžere iz oblasti pozorišne umjetnosti.

Stojičićeva i predstavnici Ambasade Ruske Federacije u BiH naglasili su da će uspješna saradnja u oblasti obrazovanja i kulture biti nastavljena i u narednom periodu u obostranom interesu Srpske i Ruske Federacije.