latinica  ћирилица
28/03/2023 |  22:16 ⇒ 22:19 | Autor: RTS

Kancelarija za KiM: Hapšenje bivšeg policajca na Јarinju nastavak progona srpskog naroda

Današnje hapšenje bivšeg srpskog policajca Miljana Ј. na Јarinju nastavak je pritisaka i progona srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, posebno policajaca koji su novembra prošle godine skinuli uniformu prištinske policije, saopštila je Kancelarija za KiM.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju - Foto: Facebook
Kancelarija za Kosovo i MetohijuFoto: Facebook

Miljan Ј. je uhapšen pred očima supruge i dvoje maloljetne djece koji su njegovim iznenadnim hapšenjem pretrpjeli ogroman stres, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

- Odmah po saznanju o Miljanovom hapšenju, Kancelarija za Kosovo i Metohiju je angažovala advokata koji će ga braniti i pomagati mu u ovom slučaju. Predstavnici Kancelarije su stupili u kontakt sa porodicom uhapšenog kako bismo im i na taj način pružili prekopotrebnu podršku i ponudili svu pomoć - dodaje se u saopštenju.

Јedno od glavnih pitanja koje se postavlja, ističu iz Kancelarije za KiM, jeste kako se to Miljan Ј. godinama slobodno kretao preko administrativnih prelaza i bio u službi prištinske policije, a sada mu se preko noći otkrivaju nekakve tajne potjernice i na teret stavljaju djela stara više godina.

- To dovoljno govori o prirodi ovog montiranog i političkog hapšenja i namjerama Prištine da se obračunava sa Srbima koje ne može da natjera da se vrate u prištinsku policiju - zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Podsjetimo, bivši policajac, uhapšen je danas na Јarinju prilikom povratka sa porodicom u Leposavić, potvrdila je njegova supruga.