latinica  ћирилица
29/03/2023 |  09:03 ⇒ 09:10 | Autor: RTRS

U Centru za obrazovanje odraslih otvoreni konkursi; Kako do novog zanimanja?

Konkurs je otvoren do 2.aprila
Suzana Sladoja Kusovac - Foto: RTRS
Suzana Sladoja KusovacFoto: RTRS

U Centru za obrazovanje odraslih Banjaluka moguće se osposobiti za zanimanja stolar građevinske stolarije, armirač, bravar, zavarivač MIG-MAG postupkom, zavarivač TIG postupkom, operater na CNS mašinama za obradu metala, operater na CNS mašinama za obradu drveta, električar-elektroinstalater, CNC operater, metalostrugar, alatničar, modelar obuće, izrada gornjih dijelova obuće i profesionalni vozač motornih vozila.

Gostujući u emisiji "Razbudilnik" Radija Republike Srpske, direktorica Centra za obrazovanje odraslih Banjaluka, Suzana Sladoja Kusovac rekla je da programa obuke traje je tri ili četiri mjeseca, zavisno od zanimanja.

- Sticanje zvanja za mnoga od pomenutih zanimanja mogu se ostvariti i besplatno zahvaljujući saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske i Gradskom agencijom za razvoj Banjaluka. Centar omogućava prekvalifikaciju i dokvalifikaciju za treći i četvrti stepen iz domena saobraćaja, elektrotehnike i ekonomije. Po završetku programa osposobljavanja, stečeno zvanje se može upisati u radnu knjižicu, i time su polaznici konkurentiji na tržištu rada - rekla je Sladoja Kusovac.

Ako polaznik nije dio besplatnog programa, plaća od 50 do 60 maraka po ispitu, kao i upis i maturski rad. Konkurs je otvoren do 2.aprila.