latinica  ћирилица
29/03/2023 |  09:49 ⇒ 09:51 | Autor: RTRS

Srbi za Srbe - svaka pomoć dobrodošla (VIDEO)

Saša Vignjević iz organizacije Srbi za Srbe rekao je da svi koji žele da pomognu rad ove organizacije mogu da se informišu i kontaktiraju ih putem društvenih mreža ili mejla, dodajući da je svaka pomoć dobrodošla.
Saša Vignjević - Foto: RTRS
Saša VignjevićFoto: RTRS

Vignjević je u Јutarnjem programu RTRS-a najavio održavanje donatorskih večeri u Republici Srpskoj.

- Pokušaćemo da okupimo što više privrednika iz Srpske. Prvo donatorsko veče trebalo bi da bude održano sredinom maja u Trebinju, sljedeće u Bijeljini i vjerovatno još jedno do kraja godine na nekoj drugoj lokaciji - rekao je on.

Vignjević je najavio da će na praznik Cvijeti u dvorani Borik u Banjaluci biti održana velika smotra folklora "Folklor iz bloka", dodajući da će i ove godine biti održani turniri "Trojka iz bloka".

On je naveo da organizacija Srbi za Srbe bilježi najveći priliv donacija tokom decembra.

- Trudimo se da većinu građevinskih radova izvodimo tokom ljeta, a useljenje i namještanje pred kraj godine. U decembru bilježimo priliv sredstava koliko u drugom kvartalu godine. Imamo razumijevanje radnika i dobavljača da im za radove tokom ljeta ili jeseni platimo u decembru - rekao je Vignjević.

On je istakao da je osnovno načelo ove organizacije transparentnost, dodajući da su na sajtu dostupni svi podaci o uplatama i utrošku sredstava.