latinica  ћирилица
29/03/2023 |  10:04 ⇒ 17:32 | Autor: RTRS

Egić sa borcima: Radiće se na svim pitanjima koje su borci kandidovali (VIDEO)

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić razgovarao je danas sa predstavnicima Boračke organizacije Srpske.
Egić sa predstavnicima BORS-a - Foto: RTRS
Egić sa predstavnicima BORS-aFoto: RTRS

Egić je rekao da je ovo prvi formalni sastanak sa predstavnicima Boračke organizacije Republike Srpske.

- Saslušali smo probleme koje su kandidovali i nastojaćemo da ih riješimo u narednom periodu. Nekim pitanjima smo već počeli da tražimo rješenja, očekujemo brze rezultate. Naša namjera je da radom poboljšavamo status boračke populacije i percepciju časti našeg borca - kaže Egić.

Nastojaće, ističe, da donesu niz novih mjera kako bi borca postavili na mjesto koje zaslužuje.

- Radićemo na svim pitanjima koji su borci kandidovali. Radićemo na zapošljavanju djece poginulih boraca, mada zaista tu imamo problema. Po spiskovima koje imamo oko 800, 900 njih je nekvalifikovanih radnika. To je u ovom momentu teže zaposliti. Ali uradićemo sve što je u našoj moći da dobar dio tih problema riješimo - navodi Egić.

Radan Ostojić predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske istakao je da su na sastanku ministra upoznali sa zahtjevima koje su definisali još prošle godine.

- Naši zahtjevi odnose se na uvođenje prava na jedinstveni borački dodatak svim boračkim kategorijama, uvećanje ličnih i porodičnih invalidnina, pomoć licima optuženim i osuđenim za ratne zločine i pitanje zapošljavanja djece poginulih boraca. To su četiri pitanja koje smo postavili kao najveći problem i želimo da ih rješavamo. Ministar je saglasan da su to goruća pitanja i da će učiniti sve da što hitnije počne da se rješava jedno po jedno pitanje - navodi Ostojić.

Kaže da će oni uskoro imati sjednicu Predsjedništva na koju će biti pozvan i ministar, kako bi mogao da kaže svoju viziju o načinu rješavanja ovih pitanja koje borci očekuju da budu usaglašene i na sjednici Vlade.

Egić je danas razgovarao i sa predstavnicima Republičke organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Republike Srpske, kao i sa Veteranima Republike Srpske.