latinica  ћирилица
29/03/2023 |  10:07 ⇒ 21:30 | Autor: RTRS

NSRS: Glasanje o apsloviranim tačkana dnevnog reda

Na sjednici NSRS u toku je glasanje o apsloviranim tačkana dnevnog reda.
NSRS - prenos uživo -
NSRS - prenos uživo

<<< Skupštinu pratite na RTRS plus i na našem portalu. >>>

Na dnevnom redu sjednice NSRS bio je i izbor potpredsjednika Parlamenta iz SDS-a, a za tu funkciju predložen je Milan Petrović.

Petrović nije dobio dovoljan broj glasova.

Razmotren je i Izvještaj Komisije za izbor i imenovanja.

Poslanici NSRS raspravili su na današnjoj sjednici Informaciji o obavezama koje za BiH i Republiku Srpsku proističu iz procesa pridruživanja Evropskoj uniji sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom 2022. godine..

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je danas Izvještaj o radu Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Srpske u 2021. godini.

U izvještaju se navodi da je Komisija završila rad za 96 od 118 predmeta, dok je rad za 22 predmeta u toku.

Komisija je u 2021. godini donijela 22 rješenja, od kojih je sedam o utvrđenom sukobu interesa, a dala je 43 mišljenja, donijela 10 zaključaka, dok su tri predmeta riješena usvajanjem drugog akta.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je izvještaje Glavne službe za reviziju javnog sektora o sprovedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta Srpske za 2021. i godišnjeg revizorskog izvještaja za 2022. godinu.

Finansijske transakcije i informacije prikazane u Konsolidovanom godišnjem Finansijskom izvještaju za korisnike budžeta Republike Srpske za 2021. godinu su u svim materijalnim aspektima u skladu sa propisima kojima su regulisane, piše u izvještajima.

Sprovedene su revizije 21 korisnika budžeta Republike kod kojih je po Zakonu obavezna finansijska revizija svake godine, četiri fonda socijalne zaštite, te Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike prihoda budžeta Republike Srpske za 2021. godinu.

----

Finansijske transakcije i informacije prikazane u Konsolidovanom godišnjem finansijskom izvještaju za korisnike budžeta Republike Srpske za 2021. godinu su u svim materijalnim aspektima u skladu sa propisima kojima su regulisane, rekao je glavni revizor Јovo Radukić.

- Izvršili smo reviziju usklađenosti aktivnosti, finansijskih transakcija i informacija iskazanih u finansijskim izvještajima sa značajnim zakonskim i drugim propisima - rekao je Radukić obrazlažući izvještaje Glavne službe za reviziju javnog sektora o sprovedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta Srpske za 2021. i godišnjeg revizorskog izvještaja za 2022. godinu.

On je istakao da su od 1. septembra 2021. godine do 31. avgusta 2022. godine sprovođene finansijske revizije u skladu sa planovima revizijskih aktivnosti.