latinica  ћирилица
29/03/2023 |  10:24 | Autor: Agencije

Pegula u polufinalu VTA turnira u Majamiju

Američka teniserka DŽesika Pegula plasirala se u polufinale VTA turnira u Majamiju, pošto je jutros u četvrtfinalu pobijedila Ruskinju Anastasiju Potapovu 4:6, 6:3, 7:6 (7:2).
DŽesika Pegula (Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH, ilustracija) -
DŽesika Pegula (Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH, ilustracija)

Meč je trajao dva sata i 38 minuta. Ovo je bio četvrti međusobni duel američke i ruske teniserke, a četvrti trijumf Pegule, koja je trenutno treća na VTA listi.

Pegula je povela 2:0 na startu prvog seta, a onda je Potapova preokrenula rezultat i stigla do 5:2.

Amerikanka je smanjila na 5:4, a onda je Potapova napravila novi brejk, iskoristila je treću set loptu i stigla je do 1:0.

Amerikanka je briljirala u drugom setu, koji je dobila 6:3. Ruskinja je u trećem setu vodila 4:2 i 5:3, a onda je u desetom gemu pri rezultatu 5:4 imala dvije meč lopte.

Američka teniserka uspjela je da spase obje meč lopte, a onda je u taj-brejku uspjela da dođe do pobjede rezultatom 7:2.

Pegula će u polufinalu igrati sa Kazahstankom Elenom Ribakinom, koja je sinoć savladala Italijanku Martinu Trevizan 6:3, 6:0.

Preostala dva četvrtfinala VTA turnira u Majamiju biće odigrana u noći između srijede i četvrtka, a sastaće se Rumunka Sorana Kirstea i Bjeloruskinja Arina Sabalenka, odnosno Čehinja Petra Kvitova i Ruskinja Ekaterina Aleksandrova.

VTA turnir u Majamiju se igra za nagradni fond od 8,8 miliona dolara.