latinica  ћирилица
29/03/2023 |  12:22 ⇒ 14:24 | Autor: RTRS

Višković: Dalje poboljšanje položaja penzionera jedan od prioriteta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom Udruženja penzionera Republike Srpske Ratkom Trifunovićem i direktorom Fonda PIO Mladenom Milićem.
Radovan Višković i Ratko Trifunović - Foto: RTRS
Radovan Višković i Ratko TrifunovićFoto: RTRS

Na sastanku su razmotrene mjere podrške Vlade za poboljšanje položaja najstarije populacije, te istaknuto da će Vlada, u zavisnosti od budžetskih mogućnosti, nastojati da dalje radi na poboljšanju položaja penzionera nakon što su penzije u posljednjih godinu dana uvećane za 27,5 odsto, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Višković je naglasio da dalje poboljšanje položaja penzionera ostaje jedna od prioriteta, naglašavajući da je, u saradnji i koordinaciji saradnji sa Udruženjem penzionera, od 2018. godine do danas značajano poboljšan njihov materijalni položaj, na što ukazuje podatak da su u tom periodu penzije uvećane za blizu 50 odsto.

Trifunović je istakao da su zadovoljni odnosom Vlade prema najstarijoj populaciji i dinamikom povećanja izdvajanja za penzionere, podsjetivši da su penzije posljednje put uvećane početkom ove godine i to za 13,5 odsto.