latinica  ћирилица
29/03/2023 |  12:23 ⇒ 12:31 | Autor: RTRS

Ministarstvo prosvjete izradilo mobilnu aplikaciju "EDUKOM eDnevnik" (FOTO)

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske izradilo je i učinilo dostupnom mobilnu aplikaciju "EDUKOM eDnevnik", namijenjenu roditeljima i učenicima srednjih, umjetničkih i specijalnih škola koje koriste Edukom – eDnevnik informacioni sistem.
"EDUKOM eDnevnik" - Foto: Ustupljena fotografija
"EDUKOM eDnevnik"Foto: Ustupljena fotografija

Aplikacija je razvijena u okviru projekta "Opremanje vaspitno-obrazovnih ustanova u Republici Srpskoj računarskom opremom i softverom", sa ciljem da unaprijedi i olakša komunikaciju svih učesnika u obrazovnom procesu.

"EDUKOM eDnevnik"

"EDUKOM eDnevnik" mobilna aplikacija pruža pristup svim informacijama o školskim aktivnostima učenika kroz brzu, jednostavnu i bezbijednu komunikaciju između učenika, roditelja i nastavnika. Upotrebom ove mobilne aplikacije učenici u svakom momentu imaju uvid u svoje školske aktivnosti i obaveze.

Aplikacija je dostupna na Google prodavnici (Google Play Store) i Huawei prodavnici (HuaweiAppGallery).

Svi zainteresovani učenici i roditelji aplikaciju mogu besplatno preuzeti i instalirati na svoje mobilne telefone. Potrebno je da u pretraživaču na Google ili Huawei prodavnici unesu “EDUKOM eDnevnik” i pretraga će vratiti željenu aplikaciju.