latinica  ћирилица
29/03/2023 |  13:40 ⇒ 15:46 | Autor: RTRS

Kompaniji M:tel sertifikat za najbolju mobilnu mrežu BiH

Direktor IT grupe "Net ček" Karlos Trokado uručio je danas u Banjaluci direktoru kompanije "M:tel" Јeleni Trivan sertifikat za najbolju mobilnu mrežu u BiH u 2023. godini.
Kompaniji M:tel sertifikat za najbolju mobilnu mrežu BiH - Foto: RTRS
Kompaniji M:tel sertifikat za najbolju mobilnu mrežu BiHFoto: RTRS

- Obavili smo mjerenja u 37 gradova na svim glavnim putevima i auto-putevima u BiH, prešavši ukupno 4.539 kilometara, od kojih je 2.117 bilo u gradovima, a 2.422 kilometara su bile međugradske saobraćajnice i to nam je obezbijedilo statistički relevantne pokazatelje kada je riječ o kvalitetu mreža - rekao je Trokado.

Trokado, koji je i predsjednik "Net ček internešnel" naglasio je da je obavljeno i 45.000 provjera kvaliteta glasa i podataka, kako bi bio ocijenjen kvalitet svake mreže.

Kako je naglasio, "M:tel" je od svih operatera imao najbolje rezultate i od maksimalnih 1.000 bodova osvojio je impresivna 823 boda, što je za 56 bodova više od drugoplasiranog operatera - "BH mobajl", a 100 bodova više od trećeplasiranog operatera "HT eronet".

Generalni direktor kompanije "M:tel" Јelena Trivan kaže da je ovo važno priznanje i da ova kompanija ima potrebu da bude eksterno analizirana te da renomirane kuće, koje rade analizu "Dojče telekoma","Svis telekoma" vide i upute ih u to kakav je kvalitet mreže "M:tela".

- Našim korisnicima danas možemo da kažemo i zvanično da je anaima `Net čeka` pokazala da smo najbolja telekomunikaciona kuća u BiH i da naši korisnici koriste najbolju mrežu u svim kategorijama. Svejedno da li ste u gradu ili ruralom području, korisnici će dobiri najbolju mrežu - rekla je Trivanova i dodala da su dobijeni rezultati u rangu najboljih telekomunikacionih kopanija u svijetu.

Kompanija "Net ček" osnovana je 1999. godine sa sjedištem u Njemačkoj. Globalno prepoznatljiva u sferi mjerenja kvaliteta mobilnih mreža koja utvrđuje kvalitet mobilnih mreža.